Sklep dla profesjonalistów z branży cukierniczej i piekarniczej

Babeczki Miodowo - Jogurtowe z Kremem Miodowym

2025-10-14 14:28:00
Babeczki Miodowo - Jogurtowe z Kremem Miodowym

Babeczki Miodowo-Jogurtowe z Kremem Miodowym – delikatne, puszyste, pełne smaku.

Połączenie lekkiego ciasta jogurtowego z subtelną słodyczą miodu to przepis na wypiek, który zachwyca już od pierwszego kęsa. Środek wypełniony kremem miodowym Martini Professional sprawia, że każda babeczka zyskuje wyjątkową głębię smaku – idealnie wilgotną, aromatyczną i nieprzesłodzoną. To doskonała propozycja zarówno do codziennej kawy, jak i na elegancki deser.

Proste w przygotowaniu, efektowne w smaku – te babeczki z pewnością podbiją niejedno serce (i podniebienie).

Ciasto Kruche
Żóltka 50 g
Cukier 200 g
Mąka 420 g

Margarynę połaczyć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i wymieszać. Przełożyć do foremki
Wypiekać w temperaturze 170*C.

Nadzienie
Honey Cream AE03BC 500 g

Krem miodowy nałożyć do połowy ciasta kruchego i włożyć do pieca o temp 170*C na 10 min.

Krem Jogurtowy
Śmietanka 30% 250 g
Master Gourmet Gold 250 g
Ariba Bianco czekolada biała dyski 110 g
Pannatex AI70BT 25 g
Jogurt naturalny 300 g

Śmietankę zagotować dodać Pannatex i czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać Master
Gourmet Gold i zmiksować blenderem. Przykryć folią z kontaktem i przełożyć do chłodni. Jak
krem osiągnie temp.5*C, ubić. Po ubiciu dodać jogurt i wymieszać.
Krem nałożyć na babeczki na nadzienie miodowe.

Dekoracja
Crumble Classico AE31AM 100 g


Autor}:PJ