Czekolada Ariba

1.JPG

Po spożyciu czekolady mózg produkuje więcej hormonu o nazwie fenyloetyloamina, któremu przypisuje się stan zakochania. Tak więc pobudzenie emocjonalne następujące po spożyciu czekolady oraz uczucie zakochania mają wiele wspólnego.

Wszystkie te fakty mogą wyjaśniać skąd się biorą zagorzali miłośnicy czekolady, których w Polsce jest coraz więcej.

Prawdziwa czekolada, bez zawartości jakichkolwiek innych tłuszczy poza masłem kakaowym, znajdująca się w ofercie Master Martini, jest znana pod nazwą „Ariba” (kartony 1kg, 10 kg) i „Bay” (kartony 20 kg). Czekolada w formie dysków, kropelek, bloków a także od niedawna w postaci oryginalnych diamentów czekoladowych dostępna jest w kompletnej gamie smaków i parametrów pozwalających osiągnąć najlepsze efekty przy produkcji pralin, korpusów, nadzień, musów, dekoracji, lodów, a także wylewania form czy też produkcji ciast i ciasteczek. Czekolada Master Martini wyróżnia się najwyższą jakością, która bezpośrednio przekłada się na walory końcowych produktów.

Na dobre w sektorze pitnych czekolad zagościła płynna czekolada Master Martini  - Golden Cioc, dostępna w litrowych kartonikach UHT. Dużą popularnością cieszyły się pakiety promocyjne obejmujące 72 lt Golden Cioc i stylowy dyspenser  w bardzo przystępnej cenie. Wyjątkowy smak Golden Cioc jest już obecny w szeregu miejsc w Polsce, gdzie serwuje się najlepszą pitną czekoladę. Do jej popularności przyczyniła się między innymi mnogość targów, wystaw i spotkań szkoleniowo-promocyjnych, podczas których Golden Cioc jest prezentowana.

Ariba to stworzona z pasją linia prawdziwej czekolady Master Martini. Skrupulatność w doborze surowców bezpośrednio z krajów ich pochodzenia, użycie wyłącznie masła kakaowego, poszukiwanie harmonii aromatów oraz różnorodność smaków to paramentry, które dają czekoladzie Ariba gwarancję najwyższej jakości.

Praliny, korpusy, wylewanie form, tabliczki czekoladowe, nadzienia, polewy, dekoracje, musy, lody. Linia czekolad Ariba została stworzona z myślą o zaspokojeniu różnorodnych wymagań użytkownika w zakresie produkcji wyrobów czekoladowych oraz w cukiernictwie rzemieślniczym. Cechuje się łatwością i wszechstronnością zastosowania, gwarantując pewność finalnego efektu.

Taki rezultat można osiągnąć tylko poprzez zastosowanie zaawansownej technologii produkcyjnej, która umożliwia uzyskanie idealnych parametrów końcowego produktu. Dzięki stałej drobiazgowej kontroli wszystkich etapów procesu produkcji, powstaje włoska czekolada najwyższej jakości.



2.JPG3.JPG