Składniki Master Martini wyróżniają się jakością, połyskiem, gładkością, co gwarantuje wysokiej jakości polewy, glazury i doskonałe właściwości wypiekowe, bez uszczerbku dla ich unikatowych właściwości smakowych. Oprócz tradycyjnej ciemnej, mlecznej i białej czekolady w różnych formach (dyski, krople i płatki), w obecnym asortymencie znajdują się również czekolady z orzechami laskowymi, a także z aromatyzowanymi i barwionymi dodatkami, otrzymywanymi przy użyciu naturalnych aromatów i barwników. Ponadto kremy Master Martini wyróżniają się ekskluzywną strukturą i kremową konsystencją, tym, że można je stosować zarówno po, jak i podczas pieczenia, a także niezwykłym smakiem, zarówno w postaci nadzień, glazur czy aromatów. Kremy są dostępne w klasycznych smakach: orzechy laskowe, kakao i biała czekolada, a także w bardziej innowacyjnych formułach: mlecznej i pistacjowej.