Zakręcona
2021-05-25 14:12:00Przepis krok do kroku:
Sable Breton Marcepanowe
- Master Gioia 300g
- Cukier puder 110g
- Fiorfiore Laglassa 100g
- Mąka pszenna 360g
- Proszek do pieczenia 6g
Wszystkie składniki wymieszać, zawinąć ciasto i odstawić do lodówki na min. 2h. Następnie wyciąć krążki o średnicy 8cm i wysokości 1cm.
Wypiekać w ringach z chromoniklu w temperaturze 180*C ok.20 min. Po wypieczeniu, środek krążka zapada się tworząc miejsce na krem.
Krem Cytrynowy-Morelowy
- Sok z cytryny 250g
- Konfitura morelowa MM 250g
- Żelatyna 30g
- Woda 220g
- Decor Up 180g
- Śmietanka 30% 440g
Krem Śmietankowy-Waniliowy
- Master Gourmet 400g
- Śmietanka 36% 800g
- Cukier 120g
- Żelatyna 14g
- Woda 40g
- Crema Vaniglia 20g
Śmietankę podgrzać do 60*C dodać cukier oraz żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać krem Master Gourmet i pastę Crema Vaniglia. Całość wymieszać i pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Następnie ubić na puszystą masę i nałożyć na krem cytrynowy na obracającym się gramofonie.
Udekorować Centramerica Cytrynową i skórką z cytryny.
Autor:Autor