Przepis krok po kroku przygotowany przez Centrum Kreacji Master Martini

Wiruj膮cy Smak

Biszkopt
Fiorfiore Pan di Spagna
Jaja
Woda
Ariba Scagliette di Cioccolato Fondente

Pan di Spagna, Jajka i wod臋 wymiesza膰 i ubi膰 na szytwn膮 mas臋. Roz艂o偶y膰 na
blaszce wy艂o偶onej papierem na grubo艣膰 3mm i posypa膰 posypk膮 Ariba Scagiette
di Cioccolato Fondente. Odpiec w temp 200*C.

Wk艂adka Orzechowa
Ariba Latte Diamante
Pasta Nocciola 100% Chiara
Granella di Nocciole Tostate

Arib臋 rozpu艣ci膰, po艂膮czy膰 z Past膮 Nocciola i posypk膮 orzechow膮 Granella di Nocciole
Tostate.

Ganasz Miodowy
Ariba Fondente Dischi 48%
Master Gourmet
Pierzga w miodzie
Spirytus

Krem Master Gourmet zagotowa膰 rozpu艣ci膰 w nim czekolad臋 Ariba, doda膰 pierzg臋 w
miodzie i na ko艅cu po艂膮czy膰 ze spirytusem.

Mus Nocciola
Ariba Latte Diamante
Pasta Nocciola 100% Chiara
呕elatyna
Woda
Decor Up
艢mietana 30%

Czekolady Ariba rozpu艣ci膰, po艂膮czy膰 z Past膮 Nocciola i rozpuszczon膮 偶elatyn膮
Nast臋pnie ubi膰 艣mietan臋 z kremem Decor Up i po艂膮czy膰 wszystkie sk艂adniki

呕elka z Aceroli
Acerolla - pulpa
Cukier
Agar
Woda

Do pulpy doda膰 cukier i podgrza膰 do temp 50*C. Agar po艂膮czy膰 z
wod膮 i zagotowa膰. Nast臋pnie wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 i wla膰 do formy
w kszta艂cie pó艂kulek.

Z biszkoptu wyci膮膰 paski na boki tortów i dwa kr膮偶ki na dno o 艣rodnicy 14 cm.
Nast臋pnie wy艂o偶y膰 wk艂adk臋 orzechow膮, ganasz miodowy i na ko艅cu mus nocciola.
Po och艂odzeniu gór臋 tortu przesmarowa膰 polew膮 Mirall Neutra i u艂o偶y膰 偶elki z Aceroli
na które po艂o偶y膰 karmel z posypk膮 orzechow膮 Granella di Nocciole Tostate.