Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.



SKŁADNIKI:

  400 gr               spaghetti

  3                       jaja

  1 łyżeczka         starta skórka z cytryny

  1                       czerwona papryka

  1                       marchewka

  1                       cukinia

  250 gr              szparag

  2 łyżki             oliwa z oliwek extra virgine 

  100 ml              Krem sojowy do gotowania OraSì

  do smaku          sól i pieprz

                                                                           



PRZYGOTOWANIE:

  Paprykę, marchewkę i cukinię oczyścić i pokroić w kostkę.

 Usunąć zdrewniałą część szparagów, pokroić w plastry, końcówki pozostawić w całości.

 Ugotować makaron.

 Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć warzywa.

 Jaja ubić, połączyć z kremem sojowym do gotowania, dodać startą skórkę z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.

Makaron przełożyć na patelnię, dodać masę jajeczną. Smażyć, mieszając drewnianym widelcem, aż masa zgęstnieje. Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu.