Idealny przepis na smaczne pierwsze danie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.



SKŁADNIKI:

  400 gr               spaghetti

  3                       jajka

  1                       skórka z niepoddanej obróbce cytryny

  1                       czerwona papryka

  1                       marchewka

  1                       cukini

  250 gr              szparag

  2 łyżki stołowe  Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

  100 ml              OraSì Krem sojowy do gotowania

  do smaku          Sól i pieprz

                                                                           



PRZYGOTOWANIE:

  Paprykę, marchewkę i cukinię oczyścić i pokroić w kosteczki.

 Usunąć zdrewniałą część szparagów i pokroić w plasterki, pozostawiając tylko końcówki w całości.

 Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody.

 Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć przygotowane warzywa przez kilka minut.

 Jajka ubić z kremem sojowym do gotowania, odrobiną soli, pieprzu i startej skórki z cytryny.

 Gdy makaron się ugotuje, odcedzić go i wrzucić razem z jajkami na patelnię. Podnieść temperaturę przez 1 minutę i podgrzewać, mieszając makaron drewnianym widelcem, aż jajka zaczną się ścinać i podawać.