Warzywne spaghetti carbonara
2021-07-12 11:34:00Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
400 gr spaghetti
3 jaja
1 łyżeczka starta skórka z cytryny
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 cukinia
250 gr szparag
2 łyżki oliwa z oliwek extra virgine
100 ml Krem sojowy do gotowania OraSì
do smaku sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę, marchewkę i cukinię oczyścić i pokroić w kostkę.
Usunąć zdrewniałą część szparagów, pokroić w plastry, końcówki pozostawić w całości.
Ugotować makaron.
Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć warzywa.
Jaja ubić, połączyć z kremem sojowym do gotowania, dodać startą skórkę z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.
Makaron przełożyć na patelnię, dodać masę jajeczną. Smażyć, mieszając drewnianym widelcem, aż masa zgęstnieje. Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu.