Przepis rozłożony na etapy:

1. Blat Czekoladowy
  • Fiorfiore Completo Cacao 420g
  • Olej 160g
  • Woda 160g
    Wszystkie składniki połączyć i wymieszać 3 min na średnich obrotach. Rozłożyć 
na blaszkę na grubość 5mm i wypiec w temp 200*C.
 
2. Żelka Truskawkowa
  • Pulpa z truskawek 270g
  • Pasta truskawkowa MM 35g
  • Sok z cytryny 10g
  • Cukier 60g
  • Agar 3g
  • Woda 70g
    Pulpę truskawkową, pastę, sok z cytryny i cukier wymieszać i podgrzać do 40*C. 
Agar zagotować z wodą, a następnie połączyć wszystkie składniki i wylać do rantu
na grubość 5mm. 
 
3. Mus Żubrówkowy
  • Żelatyna 2,5 listka
  • Decor Up 100g
  • Ariba Bianco Dischi 210g
  • Żubrówka 42g
  • Śmietana 33% 280g

    Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Krem Decor Up zagotować rozpuścić w nim 
żelatynę i czekoladę, a następnie wymieszać z Żubrówką. Na końcu delikatnie połączyć 
z ubitą śmietaną. 
 
4. Żelka Jagodowa
  • Konfitura Jagodowa MM 100g
  • Sok pomarańczowy 90g
  • Sok z cytryny 10g
  • Agar 2g
  • Woda 45g
    Konfiturę, sok pomarańczowy i sok z cytryny wymieszać i podgrzać do 40*C. 
Agar zagotować z wodą, a następnie połączyć wszystkie składniki i wylać formy w 
w kształcie kulek. 
 
     Gotowy mus Żubrówkowy wyłożyć do formy, w środek włożyć żelkę truskawkową i 
Przykryć blatem czekoladowym. Po zastygnięciu zamrozić i pomalować białą czekoladem
aby powstał zamsz. Całość ułożyć na dekoracji z Suragatu Centramerica Strawberry Dischi
i Centramerica Pistachio Dischi. Na górę położyć Żelkę Jagodową i dekorację z Centramerica.