Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.



SKŁADNIKI:

  400 gr              tagliatelle

  300 gr              cukinii

  1 pęczek            rukoli

  2 łyżki               oliwy z oliwek extra virgin

  1 ząbek             czosnku

  200 gr               kurki

  100 ml               Napój Sojowy OraSì

  250 ml               Krem sojowy do gotowania OraSì
                                                                                                 



PRZYGOTOWANIE:

  Cukinie obrać, pokroić na długie paski, miąższ cukinii pokroić w kostkę.

 Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oliwy, posiekać czosnek i podsmażyć, dodać kurki, smazyc przez 5 minut. Doprawić solą i odstawić          do innego naczynia.

 Na tej samej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i usmażyć miąższ z cukinii. Dodać napój sojowy i gotować przez kolejne 5 minut.

 Wlać krem sojowy do misy blendera ręcznego, dodać ugotowany sos z miąższu z cukinii, dodać rukolę. Zmiksować i doprawić             solą i pieprzem.

 Makaron ugotować, odcedzić, następnie wymieszać z kremem z cukinii i rukoli, dodać kurki i pokrojoną w paski cukinię.                     Udekorować listkami rukoli.