Idealny przepis na smaczną przystawkę. Myśl roślinnie z OraSi Polska.

SKŁADNIKI:

  180 g         mąki typu 1

  120 g         mieszanych ziół polnych (mniszek lekarski, malwa, pokrzywa, szpinak, ogórecznik, szczypiorek itp.)

  3               średnie jajka

  80 ml         napoju sojowego OraSì bez cukru

  100 g         Margaryny Ryżowej OraSì

  100 g         słodkiego provolone

  ½ saszetki  drożdży do słonych ciast

  Sól

                                                                                   



PRZYGOTOWANIE:

  Rozgrzać piekarnik do 180 ° C.

 Oczyść i umyć dzikie zioła, osuszyć je w wirówce do sałaty. Umieścić je w robocie kuchennym i zmiksować.

 Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.

  W misce wymieszać margarynę ryżową z jajkiem, mieszając trzepaczką. Dodawać jedno jajko na przemian z kilkoma łyżkami mąki. Dodać resztę mąki, napój sojowy bez cukru i sól. Mieszać tyle, aby wymieszać składniki. Ser posiekać i dodać do mieszanki wraz z puree z ziół.

 Zwilżyć papier do pieczenia i ścisnąć ją. Formę na plumcake wyłożyć papierem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec przez 35-40 min.

 Delikatnie wyjąć ciasto z formy i pozwolić mu ostygnąć przed pokrojeniem w plasterki.