Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  800 gr              dorsza

  100 gr              mąki

  150 gr              cebuli

  1 ząbek             czosnku

  4 filety            anchois w oleju

  1 pęczek           pietruszki

  100 ml               prosecco

  500 ml              Napój Ryżowy OraSì

  2 łyżki              oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

  do smaku           pieprz (pieprz różowy)

                                                                                           



PRZYGOTOWANIE:

  Oczyścić i pokroić cebulę, posiekać ząbek czosnku. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę i czosnek. Dodać filety                    anchois, smażyć na małym ogniu.

 Dodać prosecco i pozostawić do odparowania. Dodać napój ryżowy i posiekaną pietruszkę. Ponownie zagotować i odstawić.

 Usunąć skórę i ości z dorsza, pokroić na kawałki. Panierować mąką, włożyć do naczynia do pieczenia. Dodać                                       przygotowany wcześniej sos, doprawić pieprzem, piec w piekarniku nagrzanym do 180°C około 40 minut.

 Podawać, z miękką polentą.