Panna cotta z napojem ryżowym, miodem, pistacjami i pyłkiem kwiatowym

2021-07-20 12:05:00
Panna cotta z napojem ryżowym, miodem, pistacjami i pyłkiem kwiatowym

Idealny przepis na smaczny deser.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

       

                                                                                                    



PRZYGOTOWANIE:

  Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 10 minut.

 Zagotować, doprowadzając do wrzenia: napój ryżowy, jogurt, ziarna wanilii i cukier. Do gorącej masy dodać dobrze odsączoną         żelatynę i wymieszać, tak aby rozpuścić żelatynę. Wlać do formy i odczekać do uzyskania temperatury pokojowej. Następnie         wstawić do lodówki do stężenia na ok. 5 godzin.

Gotową panna cottę wyłożyć z formy na półmisek i udekorować pistacjami, miodem i pyłkiem.



Autor:Orasi Polska