![Panna cotta z napojem ryżowym, miodem, pistacjami i pyłkiem kwiatowym](/upload/mastermercato/blog//panna-cotta-z-napojem-ryzowym-miodem-pistacjami-i-pylkiem-kwiatowym_570x342_m98.jpg)
Idealny przepis na smaczny deser.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
PRZYGOTOWANIE:
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 10 minut.
Zagotować, doprowadzając do wrzenia: napój ryżowy, jogurt, ziarna wanilii i cukier. Do gorącej masy dodać dobrze odsączoną żelatynę i wymieszać, tak aby rozpuścić żelatynę. Wlać do formy i odczekać do uzyskania temperatury pokojowej. Następnie wstawić do lodówki do stężenia na ok. 5 godzin.
Gotową panna cottę wyłożyć z formy na półmisek i udekorować pistacjami, miodem i pyłkiem.