Program targów na rok 2025 nie jest jeszcze w pełni gotowy, ale z pewnością będzie bogaty i interesujący.
Na dzień dzisiejszy możemy przedstawić ramowy plan:
16 lutego 2025 - niedziela, pierwszy dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz pierwszy dzień Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.
17 lutego 2025 - poniedziałek, drugi dzień targów. Wydarzenie dnia - XI Lodziarskie Mistrzostwa Polski
18 lutego 2025 - wtorek, trzeci dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zapraszamy szczególnie gastronomię, ale także cukiernie i lodziarnie.
19 lutego 2025 - środa, czwarty dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz zakończenie Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.
Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortu
Konkurs odbędzie się pierwszego dnia targów tj. 16.02.2025
Zawodniczki zakwalifikowane do Wielkiego Finału:
Angelika Kuźmicz (Tortika)
Sylwia Stępowska (Cukiernicze Inspiracje)
Izabela Freda (Piekarnia Cukiernia ROKER)
Anna Wróbel (GOURMET SERVICES)
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru
Zapraszamy do zgłaszania się na Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2025.
Zespoły zakwalifikowane do startu w edycji 2025 (kolejność alfabetyczna):
BAKKERS ANNA BAKKER-JAROSZEWSKA
Bar Kraków
Cocoart's
Creatiu Adrian Edward Monik
Cukiernia MONO
MA CIASTKO
Receptura cukiernia/piekarnia i ANio Pracownia Tortów Artystycznych
Warsztat Cafe Marta Stalmach / Restauracja Warsztat Food&Garden
Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych
Do finału XIV Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2025 zakwalifikowały się:
Branżowa Szkoła I Stopnia w Jaśle
Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 w Bełchatowie
Technikum Technologii Żywności w Jaśle
Centrum Kształcenia Zawodowego nr 1 w Warszawie
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi
Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu
Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Żelechowie