Idealny przepis na smaczne drugie danie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  250 gr       gotowe ciasto francuskie

  200 gr       oczyszczona dynia

  2                cukinie

  1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu

  2 łyżeczki  Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

  3                jajka

  200 ml       OraSì Krem sojowy do gotowania

  do smaku    sól i pieprz

                                                                                   



PRZYGOTOWANIE:

  Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

 Pokroić dynię w kosteczki, oczyścić cukinię i również pokroić w kosteczki.

 Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć pokrojoną dynię i cukinię z rozmarynem przez 10 minut. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.

 Wyciągnąć ciasto i wyciąć kółka nieco większe niż foremki. Wyłożyć cztery foremki ciastem francuskim i włożyć do lodówki. Nie ma potrzeby smarować masłem foremki.

 Wbić jajka do miski, lekko ubić i dodać sojowy krem do gotowania. Dobrze wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.

 Foremki wyjąć z lodówki, dodać do środka już zimną dynię i cukinię, polać kremem jajecznym i piec około 25 minut.

Wyjąć z piekarnika i podawać dekorując danie według uznania.