Miniquiche z dynią i cukinią
2021-07-16 11:23:00Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
250 gr ciasta francuskiego
200 gr oczyszczonej dyni
2 cukinie
1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
3 jaja
200 ml Krem sojowy do gotowania OraSì
do smaku sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do 200°C.
Oczyścić cukinię, następnie pokroić cukinie i dynię w kostkę,
Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć dynię i cukinię z rozmarynem przez 10 minut. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wyciąć kółka nieco większe niż foremki. Wyłożyć cztery foremki ciastem francuskim i włożyć do lodówki.
Ubić jaja i dodać krem sojowy do gotowania. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Foremki wyjąć z lodówki, dodać do środka zimną dynię i cukinię, wlać krem jajeczny, piec około 25 minut.
Serwować danie, dekorując według uznania.