Miniquiche z dynią i cukinią

2021-07-16 11:23:00
Miniquiche z dynią i cukinią

Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  250 gr       ciasta francuskiego

  200 gr       oczyszczonej dyni

  2                cukinie

  1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu

  2 łyżeczki  oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

  3                jaja

  200 ml       Krem sojowy do gotowania OraSì

  do smaku    sól i pieprz

                                                                                   



PRZYGOTOWANIE:

  Rozgrzać piekarnik do 200°C.

 Oczyścić cukinię, następnie pokroić cukinie i dynię w kostkę, 

 Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć dynię i cukinię z rozmarynem przez 10 minut. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.

 Z ciasta francuskiego wyciąć kółka nieco większe niż foremki. Wyłożyć cztery foremki ciastem francuskim i włożyć do lodówki. 

 Ubić jaja i dodać krem sojowy do gotowania. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

 Foremki wyjąć z lodówki, dodać do środka zimną dynię i cukinię, wlać krem jajeczny, piec około 25 minut.

Serwować danie, dekorując według uznania.



Autor:Orasi Polska