![Mięso z dwoma papryczkami](/upload/mastermercato/blog//mieso-z-dwoma-papryczkami_570x342_c510.jpg)
Idealny przepis na smaczną przystawkę. Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
200 gr pierś indyka
200 ml OraSì Krem sojowy do gotowania
1 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka wędzona papryka
1 czubata łyżeczka podwójny koncentrat pomidorowy
40 gr Margaryna sojowa OraSì
do smaku Mąka, Sól
Do dekorowania:
Plasterki marchewki
1 kawałek zielonego selera
Szczypiorek do smaku
Chili lub papryka
![](/upload/mastermercato/blog//soja%285%29.png)
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować sos z wędzonej papryki:
- Rozcieńczyć wędzoną paprykę w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- Gotować 3 minuty, zdjąć z ognia i dodać podwójny koncentrat pomidorowy
- Doprawić solą i ostudzić
Przygotować sos ze słodkiej papryki:
- paprykę słodką rozcieńczyć w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- gotować 3 minuty
- doprawić solą i ostudzić
Pierś z indyka pokroić na kawałki wielkości kęsa i obtoczyć w mące, usunąć jej nadmiar, następnie przyrumienić kąski na patelni z margaryną sojową.
Rozłożyć sosy na 6 łyżek, napełniając 3 sosem ze słodkiej papryki i 3 sosem z wędzonej papryki, a następnie do każdej z nich włożyć kawałek mięsa.
Udekorować 3 kawałki mięsa w łyżkach słodką papryką z kropelką słodkiego sosu paprykowego, plasterkiem marchewki i dwoma kawałkami szczypiorku; pozostałe 3 udekorować kropelką sosu z wędzonej papryki, kawałkiem selera i kawałkiem chilli.
SKŁADNIKI:
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
Do dekorowania:
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka%2813%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//soja%285%29.png)
PRZYGOTOWANIE:
![](/upload/mastermercato/blog//nr-1%2814%29.png)
- Rozcieńczyć wędzoną paprykę w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- Gotować 3 minuty, zdjąć z ognia i dodać podwójny koncentrat pomidorowy
- Doprawić solą i ostudzić
![](/upload/mastermercato/blog//nr-2%2814%29.png)
- paprykę słodką rozcieńczyć w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- gotować 3 minuty
- doprawić solą i ostudzić
![](/upload/mastermercato/blog//nr-3%2812%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//nr-4%284%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//nr-5%282%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//eee.png)