Idealny przepis na smaczną przystawkę. Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  200 gr         pierś indyka
  200 ml        OraSì Krem sojowy do gotowania
  1 łyżeczka   słodka papryka
  1 łyżeczka   wędzona papryka
  1 czubata    łyżeczka  podwójny koncentrat pomidorowy
  40 gr          Margaryna sojowa OraSì
  do smaku    Mąka, Sól

Do dekorowania:

  Plasterki marchewki
  1 kawałek zielonego selera
  Szczypiorek do smaku
  Chili lub papryka
                                                                           




PRZYGOTOWANIE:


 Przygotować sos z wędzonej papryki:

- Rozcieńczyć wędzoną paprykę w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- Gotować 3 minuty, zdjąć z ognia i dodać podwójny koncentrat pomidorowy
- Doprawić solą i ostudzić

 Przygotować sos ze słodkiej papryki:

- paprykę słodką rozcieńczyć w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- gotować 3 minuty
- doprawić solą i ostudzić

 Pierś z indyka pokroić na kawałki wielkości kęsa i obtoczyć w mące, usunąć jej nadmiar, następnie przyrumienić kąski na patelni z margaryną sojową.

 Rozłożyć sosy na 6 łyżek, napełniając 3 sosem ze słodkiej papryki i 3 sosem z wędzonej papryki, a następnie do każdej z nich włożyć kawałek mięsa.

 Udekorować 3 kawałki mięsa w łyżkach słodką papryką z kropelką słodkiego sosu paprykowego, plasterkiem marchewki i dwoma kawałkami szczypiorku; pozostałe 3 udekorować kropelką sosu z wędzonej papryki, kawałkiem selera i kawałkiem chilli.