Mięso z dwoma papryczkami
2021-07-09 12:21:00Idealny przepis na smaczną przystawkę. Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
200 gr pierś indyka
200 ml OraSì Krem sojowy do gotowania
1 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka wędzona papryka
1 czubata łyżeczka podwójny koncentrat pomidorowy
40 gr Margaryna sojowa OraSì
do smaku Mąka, Sól
Do dekorowania:
Plasterki marchewki
1 kawałek zielonego selera
Szczypiorek do smaku
Chili lub papryka
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować sos z wędzonej papryki:
- Rozcieńczyć wędzoną paprykę w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- Gotować 3 minuty, zdjąć z ognia i dodać podwójny koncentrat pomidorowy
- Doprawić solą i ostudzić
Przygotować sos ze słodkiej papryki:
- paprykę słodką rozcieńczyć w 100 ml kremu sojowego do gotowania
- gotować 3 minuty
- doprawić solą i ostudzić
Pierś z indyka pokroić na kawałki wielkości kęsa i obtoczyć w mące, usunąć jej nadmiar, następnie przyrumienić kąski na patelni z margaryną sojową.
Rozłożyć sosy na 6 łyżek, napełniając 3 sosem ze słodkiej papryki i 3 sosem z wędzonej papryki, a następnie do każdej z nich włożyć kawałek mięsa.
Udekorować 3 kawałki mięsa w łyżkach słodką papryką z kropelką słodkiego sosu paprykowego, plasterkiem marchewki i dwoma kawałkami szczypiorku; pozostałe 3 udekorować kropelką sosu z wędzonej papryki, kawałkiem selera i kawałkiem chilli.
Autor:Orasi Polska