Łosoś z majonezem majerankowym

2021-07-16 10:57:00
Łosoś z majonezem majerankowym

Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.

SKŁADNIKI:

  4                       świeże filety z łososia bez skóry po 200 gr

  2 łyżki               oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

  250 ml              Napój Sojowy OraSì

  do smaku          sól, pieprz (pieprz różowy), majeranek

  kurkuma

  sok z cytryny

  olej słonecznikowy

                                                             



PRZYGOTOWANIE:

 Rozgrzać oliwę na patelni, przyrumienić filety z łososia z obu stron. Dodać 200 ml Napoju Sojowego i gotować pod przykryciem      przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

 Przenieść łososia na talerz, gotować sos na patelni, aż do zgęstnienia.

Podawać filety z łososia z sosem i porcją majonezu majerankowego.

  Posypać świeżymi listkami majeranku i różowym pieprzem.

 

Majonez majerankowy:

  Pozostałe 50 ml napoju sojowego przelać do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny, kurkumę i sól.

 Blendować, dodać olej słonecznikowy, blendować, aż do uzyskania pożądanej konsystencję. Posiekać majeranek i wymieszać z          majonezem.



Autor:Orasi Polska