Lody sour cherry croissant - jak zrobić lody z Martini Linea Gelato

ABY ZROBIĆ TEN PRZEPIS POTRZEBUJESZ:
? Biancolatte 100 S.A. ?
? Cremoso+ ?
? Bonjour Croissant ?
? Variegato Amarena ?


PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj bazę, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Pasteryzować.
Do bazy dodać śmietankę i Bonjour Croissant; wymieszać trzepaczką lub mikserem.
Wlej mieszaninę do zamrażarki i przygotuj lody.
Do smaku urozmaicić Prestige Selection Sour Cherry Variegate.

BAZA:
Mleko - 690g
Cukier - 140g
Śmietanka - 40g
Biancolatte 100 S.A. - 75gramów
Cremoso + - 30g
Odtłuszczone mleko w proszku - 25g

MIESZANKA:
Baza - 1000g
Bonjour Croissant - 50g
Śmietanka 30g
Cherry Variegate Prestige Selectiondo smaku - wedle uznania

RAZEM 1080 g 

Od dziś śniadanie serwowane jest w lodziarni! Rogalik z lodami. Aby zaoferować wspaniały smak, proponujemy Ci rogalika z variegato kwaśna wiśnia!