Lody Cappuccino - jak zrobić lody z Martini Linea Gelato?

ABY ZROBIĆ TEN PRZEPIS POTRZEBUJESZ:
?Biancolatte?
?Pasta Caffè?
?Brunella Caffè?


PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj bazę, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Pasteryzacja.
Dodaj pastę kawową do bazy i wymieszaj trzepaczką lub mikserem.
Wlej miksturę do zamrażarki i przygotuj lody.
W ekstrakcji urozmaicaj Brunella Caffè.


BAZA:
Mleko - 650g
Krem - 120 g
Cukier - 130g
Biancolatte - 100g

MIESZANKA LODOWA:
Baza -1000g
Pasta Kawowa Prestige Selection  20g
Kawa Brunella do smaku - wedle uznania

RAZEM 1020g


Kawa… świetny włoski klasyk! Może być espresso, macchiato lub cappuccino, dobre kawy nigdy nie może zabraknąć, nawet w lodziarni!

Spróbuj zrobić to inaczej:
- dozowanie 50 g Pasty Kawowej do przepisu uzyskasz intensywny smak Espresso,
- przy obniżeniu dawki do 5g delikatny smak Latte Macchiato.