Lody - Bonjour Croissant
2021-05-25 13:44:00
Baza:
- Mleko świeże 3,2% 620g
- Kremówka 30% 150g
- Baza Natura 100 MLG 60g
- Cukier 110g
- Dekstroza 35g
- Mleko w proszku odtłuszczone MLG 25g
- Pasta Boniour Croissant MLG 50g
- Kremówka 30% 25g
Sposób przygotowania:
Spasteryzować bazę do 85 stopni. Schłodzić do 4 stopni. Dodać pastę i kremówkę 30%.
Zmiksować blenderem i skręcić we frezerze.
Sposób podania:
Lody nakładamy workiem cukierniczym na połówkę croissanta przygotowanego na bazie mieszanki
FiorFiore Croissant. Dekorujemy korpusem z czekolady w kształcie rogalika.
Lody „Bonjour Croissant” możemy również przekładać w kuwetach:
Autor:Administrator Sklepu