Baza:

  • Mleko 艣wie偶e 3,2% 620g
  • Kremówka 30% 150g
  • Baza Natura 100 MLG 60g
  • Cukier 110g
  • Dekstroza 35g
  • Mleko w proszku odt艂uszczone MLG 25g
  • Pasta Boniour Croissant MLG 50g
  • Kremówka 30% 25g

Sposób przygotowania:

Spasteryzowa膰 baz臋 do 85 stopni. Sch艂odzi膰 do 4 stopni. Doda膰 past臋 i kremówk臋 30%.
Zmiksowa膰 blenderem i skr臋ci膰 we frezerze.

Sposób podania:
Lody nak艂adamy workiem cukierniczym na po艂ówk臋 croissanta przygotowanego na bazie mieszanki
FiorFiore Croissant. Dekorujemy korpusem z czekolady w kszta艂cie rogalika.

Lody „Bonjour Croissant” mo偶emy równie偶 przek艂ada膰 w kuwetach: