Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Podsumowanie zamówienia
Suma 0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- 
                    
                    - 
                                
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,-- Darmowa dostawa!Podsumowanie zamówieniaSuma 0.00 zł Cena uwzględnia rabaty 
- 
                
                
 
- 
                                
Krem z selera i jabłek Reneta
2021-07-12 12:51:00 
        Idealny przepis na smaczne danie. 
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
  3                      jabłka Reneta
 3                      jabłka Reneta
  800 gr              selera
 800 gr              selera
  700 ml              bulionu warzywnego
 700 ml              bulionu warzywnego
  250 ml              Margaryny sojowej OraSì
 250 ml              Margaryny sojowej OraSì
  1 łyżka              różowego pieprzu w ziarnach
 1 łyżka              różowego pieprzu w ziarnach
  20 gr                 bottarga z barweny lub tuńczyka
 20 gr                 bottarga z barweny lub tuńczyka
  do smaku           sól
 do smaku           sól
                                                                                 
PRZYGOTOWANIE:
 Obrać jabłka i seler. Pokroić wszystko w kostkę. Podgrzać bulion warzywny, rozgrzać na patelni margaryne sojową i zrumień seler i jabłka. Dodać do bulionu warzywnego i gotować zupę przez około 15 minut. Zblendować, doprawić solą..
 Obrać jabłka i seler. Pokroić wszystko w kostkę. Podgrzać bulion warzywny, rozgrzać na patelni margaryne sojową i zrumień seler i jabłka. Dodać do bulionu warzywnego i gotować zupę przez około 15 minut. Zblendować, doprawić solą..
 Podawać w miseczkach, posypać bottargą i różowym pieprzem.
 Podawać w miseczkach, posypać bottargą i różowym pieprzem.
Wariant wege
Zamiast bottargi, posypać krem Gomasio lub prażonym sezamem.

