Krem z selera i jabłek Reneta
2021-07-12 12:51:00Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
3 jabłka Reneta
800 gr selera
700 ml bulionu warzywnego
250 ml Margaryny sojowej OraSì
1 łyżka różowego pieprzu w ziarnach
20 gr bottarga z barweny lub tuńczyka
do smaku sól
PRZYGOTOWANIE:
Obrać jabłka i seler. Pokroić wszystko w kostkę. Podgrzać bulion warzywny, rozgrzać na patelni margaryne sojową i zrumień seler i jabłka. Dodać do bulionu warzywnego i gotować zupę przez około 15 minut. Zblendować, doprawić solą..
Podawać w miseczkach, posypać bottargą i różowym pieprzem.
Wariant wege
Zamiast bottargi, posypać krem Gomasio lub prażonym sezamem.