Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

SKŁADNIKI:

  3                      jabłka Reneta

  800 gr              selera

  700 ml              bulionu warzywnego

  250 ml              Margaryny sojowej OraSì

  1 łyżka              różowego pieprzu w ziarnach

  20 gr                 bottarga z barweny lub tuńczyka

  do smaku           sól

                                                                                 



PRZYGOTOWANIE:

 Obrać jabłka i seler. Pokroić wszystko w kostkę. Podgrzać bulion warzywny, rozgrzać na patelni margaryne sojową i zrumień seler i jabłka. Dodać do bulionu warzywnego i gotować zupę przez około 15 minut. Zblendować, doprawić solą..

 Podawać w miseczkach, posypać bottargą i różowym pieprzem.

 

Wariant wege

Zamiast bottargi, posypać krem ​​Gomasio lub prażonym sezamem.