Idealny przepis na smaczne pierwsze danie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

SKŁADNIKI:

  3                      jabłka Reneta

  800 gr              seler

  700 ml              bulion warzywny

  250 ml              Margaryna sojowa OraSì

  1 łyżka stołowa  kulek różowego pieprzu

  20 gr                 bottarga z barweny lub tuńczyka

  do smaku           Sól

                                                                                 



PRZYGOTOWANIE:

 Oczyścić i obrać seler i jabłka. Pokroić wszystko w kosteczki. Podgrzać margarynę warzywną z soi w rondlu i zrumień seler i jabłka. Dodać bulion warzywny i gotować zupę przez około 15 minut. Dodać margarynę sojową i wszystko wymieszać blenderem ręcznym. Doprawić solą.

 Podawać w 4 miseczkach i posypać powierzchnię bottargą i różowym pieprzem.

 

Wariant wege

Zamiast bottargi, posypać krem ​​Gomasio lub prażonym sezamem.