Idealny przepis na szmaczny deser. Myśl roślinnie z OraSi Polska.

SKŁADNIKI:

  500 ml              OraSì Napój Sojowy
  4                       żółtka
  100 gr               cukier
  130 gr               posiekana ciemna czekolada
  20 gr                 skrobia ryżowa
  10 gr                 kawa rozpuszczalna
  2 łyżki stołowe  rum

Dekoracja

  Małe bezy
  Mini makaroniki

                                                                  



PRZYGOTOWANIE:
 
 Zagotować napój sojowy, zdjąć z ognia i wlać kawę.

 Żółtka ubić z cukrem, następnie dodać skrobię ryżową, wymieszać z napojem sojowym i gotować na kuchence, cały czas mieszając.

 Zdjąć naczynie z ognia, polać krem na posiekaną czekoladę, aromatyzaować likierem i ubić mikserem, aż będzie kremowa i gładka, a następnie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

 Wlać krem do filiżanek i udekorować bezami i mini makaronikami.