Karnawał o zachodzie słońca
2021-05-25 14:44:00Krok po kroku:
MUS Z SZAMPANEM
- Żelatyna 13g
- Woda 40g
- Żółtka 75g
- Cukier puder 80g
- Szampan biały 220g
- Decor UP 150g
- Master Gourmet 150g
Żółtka ubić z cukrem pudrem, dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę oraz lekko podgrzany szampan. Śmietanę Decor UP i Master Gourmet ubić i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami. Mus wyłożyć do formy silikonowej i zamrozić.
CIASTO CZEKOLADOWE
- Completo Cacao 660g
- Gioia 250g
- Woda 250g
Margarynę Gioia rozpuścić i wymieszać z pozostałymi składnikami na średnich obrotach ok. 3 minut. Wyłożyć na blaszkę o grubości 3 mm i odpiec w temp. 180’C
MUS CZEKOLADOWY
- Master Gourmet 150g
- Ariba Latte Dischi 380g
- Master Gourmet 300g
- Decor UP 200g
150g śmietany Master Gourmet zagotować i rozpuścić w niej mleczną czekoladę Ariba Latte Dischi. Po rozpuszczeniu delikatnie wymieszać z ubitymi śmietanami. Następnie wyłożyć do formy silikonowej, przykryć czekoladowym biszkoptem przesmarowanym Variegato Fragola i zamrozić.
ŻEL TRUSKAWKOWY
- Master Gel Neutro 300g
- Pasta Fragola Liscia 50g
Do zagotowanego żelu dodać pastę i wymieszać do połączenia się składników.
TRUFLA
- Master Gourmet 130g
- Syrop glukozowy 60g
- Ariba Fondente Dischi 180g
- Sweet Bitter 25g
Śmietanę Master Gourmet zagotować dodać syrop i czekoladę. Po rozpuszczeniu się składników wymieszać z alkoholem. Gotowy ganasz wyłożyć do korpusów z czekolady Ariba Fondente Dischi.
Mus z szampanem zanurzyć w ciepłym żelu truskawkowym i nałożyć na mus czekoladowy oblany polewą Caravella Cover Cacao. Górę ciasta dekorujemy czekoladą Ariba oraz truflą.
Autor:Autor