Krok po kroku:

MUS Z SZAMPANEM
  • Żelatyna 13g
  • Woda 40g
  • Żółtka 75g
  • Cukier puder 80g
  • Szampan biały 220g
  • Decor UP 150g
  • Master Gourmet 150g

Żółtka ubić z cukrem pudrem, dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę oraz lekko podgrzany szampan. Śmietanę Decor UP i Master Gourmet ubić i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami. Mus wyłożyć do formy silikonowej i zamrozić.

CIASTO CZEKOLADOWE
  • Completo Cacao 660g
  • Gioia 250g
  • Woda 250g

Margarynę Gioia rozpuścić i wymieszać z pozostałymi składnikami na średnich obrotach ok. 3 minut. Wyłożyć na blaszkę o grubości 3 mm i odpiec w temp. 180’C

MUS CZEKOLADOWY
  • Master Gourmet 150g
  • Ariba Latte Dischi 380g
  • Master Gourmet 300g
  • Decor UP 200g

150g śmietany Master Gourmet zagotować i rozpuścić w niej mleczną czekoladę Ariba Latte Dischi. Po rozpuszczeniu delikatnie wymieszać z ubitymi śmietanami. Następnie wyłożyć do formy silikonowej, przykryć czekoladowym biszkoptem przesmarowanym Variegato Fragola i zamrozić.

ŻEL TRUSKAWKOWY
  • Master Gel Neutro 300g
  • Pasta Fragola Liscia 50g

Do zagotowanego żelu dodać pastę i wymieszać do połączenia się składników.

TRUFLA
  • Master Gourmet 130g
  • Syrop glukozowy 60g
  • Ariba Fondente Dischi 180g
  • Sweet Bitter 25g

Śmietanę Master Gourmet zagotować dodać syrop i czekoladę. Po rozpuszczeniu się składników wymieszać z alkoholem. Gotowy ganasz wyłożyć do korpusów z czekolady Ariba Fondente Dischi.

Mus z szampanem zanurzyć w ciepłym żelu truskawkowym i nałożyć na mus czekoladowy oblany polewą Caravella Cover Cacao. Górę ciasta dekorujemy czekoladą Ariba oraz truflą.