Smaczny przepis na przekąskę.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

SKŁADNIKI: 

  4              duże kromki razowego chleba

  2              pomidory

  2              cukinie

  liście        sałaty

  do smaku  tymianek, oliwa extra virgin, sól, pieprz

 

Sos z tofu:

  125 gr       tofu

  250 ml      Napoju Sojowego OraSì

  15 gr         skrobii ryżowej

  10 gr         mąki

  ½ łyżeczki  kurkumy
                                                                         

 

PRZYGOTOWANIE:

  Cukinię pokroić w plastry, upiec na patelni grillowej lub grillu, doprawić tymiankiem, oliwą, solą i pieprzem.

 Przygotować sos z tofu:

       - Wymieszać mąkę i skrobię

       - Doprawić Napój Sojowy kurkumą i podgrzać

       - Dodać mieszankę skrobi i mąki do Napoju Sojowego, podgrzewać aż do zgęstnienia 

       - Odstawić,  dodać zmiksowane tofu, doprawić solą i wymieszać.

Kromki chleba posmarować sosem, następnie ułożyć listki sałaty, posiekane pomidory i grillowaną cukinię. Przykryć        warzywa kromką chleba. Przekroić kanapkę i podawać z sosem z tofu.