Idealny przepis na smaczne drugie danie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

SKŁADNIKI: 

  4              długie kromki razowego chleba

  2              pomidory

  2              cukinia

  liście        sałatki

  do smaku  tymianek, oliwa extra virgin, sól, pieprz

 

Sos z tofu:

  125 gr       tofu

  250 ml      OraSì Napój Sojowy

  15 gr         skrobia ryżowa

  10 gr         mąka

  ½ łyżeczka  kurkumy
                                                                         

 

PRZYGOTOWANIE:

  Cukinię pokroić w plastry, ugotować na grillu i doprawić tymiankiem, oliwą, solą i pieprzem.

 Przygotować sos z tofu:

- Wymieszać mąkę i skrobię

- Doprawić Napój Sojowy kurkumą i podgrzać na ogniu

- Dodać mieszankę skrobi i mąki do Napoju Sojowego i pozwolić mu zgęstnieć

- Zdjąć z ognia i dodać zmiksowane tofu, doprawić solą i wymieszać.

Posmarować kromki chleba sosem i nałożyć na nie liście sałaty, posiekane pomidory i grillowaną cukinię. Na koniec nałożyć na siebie pozostałe kromki chleba, pokroić je ukośnie i podawać z sosem z tofu.