Choinki czekoladowe


Ariba Prawdziwa czekolada najwy偶szej jako艣ci, naturalna (bez zawarto艣ci innych t艂uszczów poza mas艂em kakaowym).

Ariba to stworzona z pasj膮 linia prawdziwej czekolady Master Martini. Skrupulatno艣膰 w doborze surowców bezpo艣rednio z krajów ich pochodzenia, u偶ycie wy艂膮cznie mas艂a kakaowego, naturalnej wanilii, harmonia aromatów oraz ró偶norodno艣膰 smaków to parametry, które daj膮 czekoladzie Ariba gwaracj臋 najwy偶szej jako艣ci. Czekolada jest przedmiotem szczególnej uwagi w Master Martini, poniewa偶 pocz膮wszy od XV wieku, kiedy to zosta艂a po raz pierwszy "odkryta" w Amerykach, nadal wzbudza wiele dozna艅 i emocji, jak 偶aden inny surowiec.

Doskona艂a:
  • do polew
  • do wyrobu pralin
  • wykonywania dekoracji przygotowania tzw. czekolady plastycznej,
  • jako dodatek do ciastek kruchych (znakomicie znosi zapiekanie w ciastku)

Podstawowe sk艂adniki s膮 starannie selekcjonowane w krajach, w których s膮 uprawiane. Masy kakao ró偶nego pochodzenia (ale zawsze z pasma równikowego Afryki i Ameryki 艢rodkowej/ Po艂udniowej) s膮 mieszane razem w starannie opracowanych i wywa偶onych proporcjach: u偶ywana jest tylko naturalna wanilia.


Receptura:

  • Ariba Latte Dischi AQ49DL
  • Mas艂o kakaowe AR48AA
  • Pasta orzechowa Robusta AY00CA
  • Orzech laskowy Granella di Nocciola AY10AI

Do zatemperowanej czekolady Ariba doda膰 rozpuszczone i zatemperowane mas艂o kakaowe
past臋 orzechow膮, orzechy laskowe i wymiesza膰. Wyla膰 na foli臋 do czekolady,
przykry膰 drug膮 foli膮 i rozwa艂kowa膰 na grubo艣膰 4mm. Pozostawi膰 do zastygni臋cia
do momentu a偶 folia odklei si臋 od czekolady. Po艂ama膰 na ró偶ne wielko艣ci kawa艂ki. Za pomoc膮
zatemperowanej czekolady klei膰 po艂amane elementy na kr膮偶ku czekoladowym w kszta艂cie choinki.
Gotow膮 choink臋 oprószy膰 cukrem pudrem.


  • Ariba Bianco Diamante AQ49IK
  • Mas艂o kakaowe AR48AA
  • Pasta Pistacja Verde AY50BD
  • Orzech pistacjowy Granella di Pistachio AE37DC

Do zatemperowanej czekolady Ariba doda膰 rozpuszczone i zatemperowane mas艂o kakaowe
Past臋 pistacjow膮, orzechy pistacjowe i wymiesza膰.


  • Ariba Bianco Diamante AQ49IK
  • Malina liofilizowana
  • Truskawka liofilizowana
  • Wiórki kokosowe pra偶one

Do zatemperowanej czekolady Ariba doda膰 owoce liofilizowane w postaci proszku, wiórki
kokosowe i wymiesza膰.


  • Ariba Fondente Dischi 60% AQ49DD
  • Mas艂o kakaowe AR48AA
  • Pasta Mandorla Dolce 
  • P艂atki migda艂owe pra偶one