![Granita migdałowa - Orasi](/upload/mastermercato/blog//obraz_2021-07-07_141004.png)
Idealny przepis na udane popołudnie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
500 ml Napój migdałowy OraSì
300 ml woda
150 gr. cukier
![](/upload/mastermercato/blog//almondd1-removebg-preview%282%29.png)
PRZYGOTOWANIE:
W rondelku wlej wodę z cukrem i podgrzej na kuchence, aż cukier się rozpuści. Otrzymany syrop pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie dodać Napój Migdałowy, mieszając.
Wlej miksturę do prostokątnej miski i umieść ją w zamrażarce. Po upływie pół godziny energicznie wymieszaj mieszankę widelcem, aby rozbić kryształki lodu.
Czynność powtarzaj co 30 minut, aż granita osiągnie pożądaną konsystencję.
![](/upload/mastermercato/blog//rm1-removebg-preview.png)
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
![](/upload/mastermercato/blog//kropka.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka.png)
![](/upload/mastermercato/blog//kropka.png)
![](/upload/mastermercato/blog//almondd1-removebg-preview%282%29.png)
PRZYGOTOWANIE:
![](/upload/mastermercato/blog//nr-1.png)
![](/upload/mastermercato/blog//nr-2%281%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//nr-3%281%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//almondd2-removebg-preview%282%29.png)
![](/upload/mastermercato/blog//rm1-removebg-preview.png)
![](/upload/mastermercato/blog//obraz_2021-07-07_140711.png)