Eskalopki Seitan z grzybami
2021-07-16 11:47:00Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
8 szt eskalopki seitan (ok. 400 g)
2 łyżki mąki
4 łyżki Oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
500 gr mieszanki grzybów (pieczarki, opieńka miodowa, borowiki)
1 czerwona cebula
150 ml posiekanej pietruszki
100 ml Krem sojowy do gotowania OraSì
do smaku sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby dokładnie oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać , pokroić w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki olliwy, dodać grzyby i cebulę, smażyć przez około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Eskalopki obtoczyć mąką i smażyć na oliwie z obu stron.
Dodać grzyby i krem sojowy. Na koniec dodać pietruszkę i gotować jeszcze przez kilka minut.