Idealny przepis na smaczne danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  8 szt                 eskalopki seitan (ok. 400 g)

  2 łyżki               mąki

  4 łyżki               Oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

  500 gr              mieszanki grzybów (pieczarki, opieńka miodowa, borowiki)

  1                       czerwona cebula

  150 ml               posiekanej pietruszki

  100 ml               Krem sojowy do gotowania OraSì

  do smaku           sól i pieprz

                                                                                              



PRZYGOTOWANIE:

  Grzyby dokładnie oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać , pokroić w cienkie plastry.

 Na patelni rozgrzać 2 łyżki olliwy, dodać grzyby i cebulę, smażyć przez około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Eskalopki obtoczyć mąką i smażyć na oliwie z obu stron.

  Dodać grzyby i krem sojowy. Na koniec dodać pietruszkę i gotować jeszcze przez kilka minut.