Idealny przepis na smaczne drugie danie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  8                       eskalopki seitan (ok. 400 g)

  2 łyżki stołowe  mąka

  4 łyżki               Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

  500 gr              mieszanka grzybów (pieczarki, opieńka miodowa, borowiki)

  1 łyżka stołowa  czerwona cebula

  150 ml               posiekana pietruszka

  100 ml               OraSì Krem sojowy do gotowania

  do smaku           Sól i pieprz

                                                                                              



PRZYGOTOWANIE:

  Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i również pokroić w cienkie plasterki.

 Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać grzyby i cebulę i smażyć przez około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

 W międzyczasie obtoczyć mąką eskalopki i obsmażyć z obu stron na pozostałym oleju.

 Dodać grzyby do eskalopek i dolać krem sojowy. Na koniec dodać pietruszkę i gotować przez kilka minut. W razie potrzeby doprawić solą.