Przepis krok po kroku:

BLAT CZEKOLADOWY
  • Fior Fiore Completo Cacao 500g
  • Fior Fiore Laglassa 220g
  • Gioia 180g
  • Jajka 150g
  • Woda 180g
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach przez ok. 3 min. przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i odpiec w temp. 180°C.


BISZKOPT ŚMIETANKOWY
  • Fior Fiore Pan Di Spagna 300g
  • Jajka 180g
  • Woda 30g
  • Gioia 50g

Fior Fiore Pan Di Spagna, jajka oraz wodę ubijać przez ok. 10 min. następnie wymieszać
z rozpuszczoną Gioią, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i odpiec w temp. 180°C.
Po ochłodzeniu pociąć na blaciki o grubości 5 mm.


MASA CZEKOLADOWA
  • Caravella Cream Cacao 170g
  • Ariba Fondente Dischi 60% 70g

Czekoladę rozpuścić, połączyć z Caravellą i dokładnie wymieszać.

KREM MIĘTOWY
  • Decor UP 500g
  • Żelatyna 15g
  • Master Gourmet 180g
  • Pasta miętowa 70g

Żelatynę namoczyć w Master Gourmet, następnie rozpuścić, dodać Pastę Miętową i na końcu połączyć z ubitą śmietaną Decor UP.

MUS CZEKOLADOWY
  • Master Gourmet 100g
  • Decor UP 200g
  • Base Crema 300g
  • Caravella Cream Cacao 150g
  • Woda 90g
  • Żelatyna 9g
  • Spirytus 20g

Master Gourmet, Decor UP i Base Crema ubić na puszystą masę następnie połączyć
z rozpuszczoną Caravellą Cream Cacao, spirytusem i namoczoną oraz rozpuszczoną żelatyną. Całość dokładnie wymieszać.

Blaciki śmietankowe przełożyć kremem miętowym i pociąć na 1,5 cm. Na blat czekoladowy rozsmarować krem czekoladowy ułożyć blaciki śmietankowe z kremem miętowym i wyłożyć mus czekoladowy. Górę ciasta oblać Caravellą Cover Cacao i udekorować czekoladą Ariba.