Czarna perła
2021-05-27 16:26:00Przepis krok po kroku:
Blat czekoladowy
- FiorFiore Paradiso 300g
- Caravella Special Chococream 60g
- Premium Frit 150g
- Woda 150g
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać 3 min na średnich obrotach. Wyłożyć na blachę o grubości 5mm i wypiec w temperaturze 190°C. Po schłodzeniu wyciąć krążki.
Żelka Owoce Lasu
- Agar 3g
- Woda 90g
- Fruttolato Owoce Lasu 310g
- Sok z limonki 30g
Agar połączyć z Zimna wodą i zagotować. Fruttolato połączyć z sokiem i podgrzać do 50°C. Wszystkie składniki wymieszać i przelać do silikonowej formy w kształcie półkuli o średnicy 3cm.
Pozostawić do zastygnięcia.
Mus czekoladowy
- Decor Up 700g
- Caravella Cream Aroma 300g
- Żelatyna 7g
- Woda 50g
Decor up połączyć z kremem Caravella I ubić na puszysta masę. Żelatynę namoczyć, rozpuścić i połączyć z kremem Decor Up i kremem Caravella.
Ciasto orzechowe
- Gioia Gold 130g
- Cukier puder 120g
- Caravella Gran Nocciola 40g
- Granella Nocciola 150g
- Mąka pszenna 150g
Orzechy zmielić na mączkę orzechową, następnie wszystkie składniki wymieszać, rozwałkować, wyciąć kurczaki i wypiec w piecu w temperaturze 170°C na macie silikonowej.
Dekoracja - przygotowaną kulę oblać polewą Mirall czekoladowy oraz udekorować płatkiem jadalnego złota i kurczakiem z ciasteczka.