Przepis krok po kroku:

Blat czekoladowy

  • FiorFiore Paradiso 300g
  • Caravella Special Chococream 60g
  • Premium Frit 150g
  • Woda 150g

Wszystkie składniki połączyć i wymieszać 3 min na średnich obrotach. Wyłożyć na blachę o grubości 5mm i wypiec w temperaturze 190°C. Po schłodzeniu wyciąć krążki.

 

Żelka Owoce Lasu

  • Agar 3g
  • Woda 90g
  • Fruttolato Owoce Lasu 310g
  • Sok z limonki 30g

Agar połączyć z Zimna wodą i zagotować. Fruttolato połączyć z sokiem i podgrzać do 50°C. Wszystkie składniki wymieszać i przelać do silikonowej formy w kształcie półkuli o średnicy 3cm.

Pozostawić do zastygnięcia.

 

Mus czekoladowy

  • Decor Up 700g
  • Caravella Cream Aroma 300g
  • Żelatyna 7g
  • Woda 50g

Decor up połączyć z kremem Caravella I ubić na puszysta masę. Żelatynę namoczyć, rozpuścić i połączyć z kremem Decor Up i kremem Caravella.

 

Ciasto orzechowe

  • Gioia Gold 130g
  • Cukier puder 120g
  • Caravella Gran Nocciola 40g
  • Granella Nocciola 150g
  • Mąka pszenna 150g

Orzechy zmielić na mączkę orzechową, następnie wszystkie składniki wymieszać, rozwałkować, wyciąć kurczaki i wypiec w piecu w temperaturze 170°C na macie silikonowej.

 

Dekoracja - przygotowaną kulę oblać polewą Mirall czekoladowy oraz udekorować płatkiem jadalnego złota i kurczakiem z ciasteczka.