Idealny przepis na smaczne drugie danie.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.

 

SKŁADNIKI:

  4                       okrągłe cukinie

  1                        szalotka

  400 gr               piersi z kurczaka

  50 gr                 pokrojonych migdałów

  2 łyżki              oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

  150 ml               Krem sojowy do gotowania OraSì

  do smaku           szczypiorek, sól, pieprz

                                                                                                



PRZYGOTOWANIE:

  Cukinie oczyścić, odkroić górną część, łyżeczką wydrążyć środek, opróżnijąc wnętrze z pestek.

 Cukinie gotować w naczyniu do gotowania na parze, umieszczając ją w koszyku odkrojoną częścią do dołu.
      Czas gotowania około 20 minut.

 Szalotkę posiekać, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. 

  Rozgrzać na patelni oliwę i blanszować szalotkę, dodać kurczaka i migdały, dalej smażyć na złoty kolor.

 Dodać krem sojowy, doprawić solą i pieprzem, napełnić farszem ugotowane cukinie.

       Udekorować szczypiorkiem.