Ciasteczka śniadaniowe
2021-07-09 11:22:00Idealny przepis na udane śniadanie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
360 gr mąka
100 gr mielone migdały
15 gr skrobia ryżowa
120 gr cukier
90 ml OraSì Waniliowy napój sojowy, zimny z lodówki
120 gr Margaryna sojowa OraSì
1 płaska łyżeczka drożdży
1 szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
W misce wymieszać mąkę, migdały, skrobię, cukier, drożdże i sól, dodać margarynę sojową i posypać ją proszkami.
Wlać waniliowy napój sojowy i szybko ugniatać.
Uformować niskie i spłaszczone ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 60 minut.
Krótko wyrabiać ciasto, następnie rozwałkować wałkiem i za pomocą krajalnicy do ciastek o średnicy 5-6 cm wykroić biszkopty. Ugnieść resztki, rozwałkować i wykroić nowe ciastka, aż do wyczerpania ciasta. Biszkopty ułożyć na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 15-18 minut. Wyjąć ciasteczka z piekarnika i położyć je na ruszcie, aby ostygły.
Autor:Orasi Polska