Idealny przepis na udane śniadanie. Myśl roślinnie z OraSi Polska.


SKŁADNIKI:

  360 gr     mąka
  100 gr     mielone migdały
  15 gr       skrobia ryżowa
  120 gr     cukier
   90 ml      OraSì Waniliowy napój sojowy, zimny z lodówki
  120 gr     Margaryna sojowa OraSì
  1             płaska łyżeczka drożdży
  1             szczypta soli
                                                                              



PRZYGOTOWANIE:

  W misce wymieszać mąkę, migdały, skrobię, cukier, drożdże i sól, dodać margarynę sojową i posypać ją proszkami.

 Wlać waniliowy napój sojowy i szybko ugniatać.

 Uformować niskie i spłaszczone ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 60 minut.

 Krótko wyrabiać ciasto, następnie rozwałkować wałkiem i za pomocą krajalnicy do ciastek o średnicy 5-6 cm wykroić biszkopty. Ugnieść resztki, rozwałkować i wykroić nowe ciastka, aż do wyczerpania ciasta. Biszkopty ułożyć na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 15-18 minut. Wyjąć ciasteczka z piekarnika i położyć je na ruszcie, aby ostygły.