Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Podsumowanie zamówienia
Suma 0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- 
                    
                    
- 
                                
Koszyk (0)Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!Podsumowanie zamówienia
Suma 0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
 - 
                
                
 
 - 
                                
 
Ciasteczka occhi di bue z kremem ryżowym
2021-07-20 09:55:00
        Idealny przepis na smaczny deser. 
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI:
Ciasto kruche:
 
 550 gr    mąka
 
 3             żółtka
 
 200 gr    Margaryna sojowa OraSì
 
 200 gr    cukier puder
 
 20 ml      OraSì Napój Ryżowy
 
 1             starta skórka pomarańczy
Krem ryżowy:
 
 450 ml    OraSì Napój Ryżowy
 
 120 gr     cukier
 
 75 gr       skrobia kukurydziana
                                                                                   ![]()
PRZYGOTOWANIE:
 
 Ciasto kruche: do miski wsypać mąkę, cukier i startą skórkę z pomarańczy, wymieszać. Dodać margarynę sojową, wyrobić,                następnie dodać żółtka i 20 ml Napoju Ryżowego i ponownie wyrobić ciasto. Uformować bochenek, przykryć folią i włożyć 
      do lodówki na 60 minut.
 Rozwałkować ciasto i wyciąć parzystą ilość ciastek za pomocą okrągłej foremki posypanej maką o średnicy 6,5 cm. Czynność           powtórzyć z pozostałą ilością ciasta. Połowę ciastek ułożyć na blaszce, w drugiej połowie wykroić krążek, okrągłą foremką o             średnicy 2,5 cm. Piec ciasteczka w piekarniku w temperaturze 175ºC przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika 
       i schłodzić.
 Krem: Napój Ryżowy połączyć ze skrobią kukurydzianą i cukrem. Zagotować, delikatnie mieszając przez 3 minuty. 
        Schłodzić krem.  
 Połączyć dwie części wypieczonych ciastek, przekładając kremem ryżowym i gotowe!
