Bruschetta z pasztetem z makreli i czerwoną kapustą
2021-07-12 10:09:00Idealny przepis na smaczną przystawkę.
Myśl roślinnie z OraSi Polska.
SKŁADNIKI NA 6-8 BRUSCHETTE:
8 kromek pełnoziarnistego chleba
180 g makreli w oleju
40 g Margaryny Ryżowej OraSì
20 g kaparów
kilka listków pietruszki
100 g fioletowej kapusty
1 cytryna
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksować makrelę, odsączoną z oleju z puszki. Przełożyć do miski, dodać margarynę ryżową i wymieszać.
Posiekać kapary, dodać do masy, skropić sokiem z połowy cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Pokroić fioletową kapustę w cienkie paski, sparzyć we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki octu, odcedzić. Doprawić oliwą i solą.
Opiekać kromki chleba pod grillem przez kilka minut.
Posmarować kromki pasztetem z makreli, ułożyć fioletową kapustę. Posypać posiekaną natką pietruszki.