Przepis krok po kroku:

Składniki:
  • Mieszanka FiorFiore Camargo AM30AY 620 g
  • Cukier 124 g
  • Jaja 306 g
  • Woda 58 g
  • Olej 248 g
  • Żółtka 102 g
  • Pasta Selezione Prestige Caffe AJ00AG 70 g

    Wszystkie składniki ubić na średnich obrotach przez 5 min, wyłożyć na blachę z rantem 30/40 i wypiec w temp. 180°C ok. 30 min. Po schłodzeniu przekroić na dwa blaty.

Mus kawowy
  • Czekolada Ariba Fondente Dischi 54 % AQ49DH 315 g
  • Napój czekoladowy Golden Cioc AV31AB 84 g
  • Pasta kawowa Selezione Prestige Caffe’ AJ00AG 40 g
  • Śmietanka kremówka 30% 472 g
  • Krem roślinny Decor Up AV10TB 158 g

   Czekoladę Ariba, Golden Cioc podgrzać w mikrofali do 40°C, dodać pastę kawową i połączyć
z ubitym kremem Decor Up oraz śmietanką kremówką. Mus wyłożyć pomiędzy dwa blaty kawowe. Odstawić do schłodzenia.

Krem śmietanowy

Wszystkie składniki połączyć i ubić, następnie nałożyć workiem cukierniczym na schłodzone
ciasto.

Dekoracja

Ciasto posypać Cacao Amaro i udekorować ornamentami z surogatu Centramerica oraz czereśnią Maraschino.