Blat Kawowy
2021-05-25 14:31:00Przepis krok po kroku:
Składniki:
- Mieszanka FiorFiore Camargo AM30AY 620 g
- Cukier 124 g
- Jaja 306 g
- Woda 58 g
- Olej 248 g
- Żółtka 102 g
- Pasta Selezione Prestige Caffe AJ00AG 70 g
Wszystkie składniki ubić na średnich obrotach przez 5 min, wyłożyć na blachę z rantem 30/40 i wypiec w temp. 180°C ok. 30 min. Po schłodzeniu przekroić na dwa blaty.
Mus kawowy
- Czekolada Ariba Fondente Dischi 54 % AQ49DH 315 g
- Napój czekoladowy Golden Cioc AV31AB 84 g
- Pasta kawowa Selezione Prestige Caffe’ AJ00AG 40 g
- Śmietanka kremówka 30% 472 g
- Krem roślinny Decor Up AV10TB 158 g
Czekoladę Ariba, Golden Cioc podgrzać w mikrofali do 40°C, dodać pastę kawową i połączyć
z ubitym kremem Decor Up oraz śmietanką kremówką. Mus wyłożyć pomiędzy dwa blaty kawowe. Odstawić do schłodzenia.
Krem śmietanowy
- Krem roślinny Decor Up AV10TB 450 g
- Śmietanka kremówka 30% 450 g
- Cukier puder 45 g
Wszystkie składniki połączyć i ubić, następnie nałożyć workiem cukierniczym na schłodzone
ciasto.
Dekoracja
- Kakao Ariba Cacao Amaro AR48WA
- Surogat Centramerica Fondente Dischi AX48CE
- Czereśnie koktajlowe Maraschino AE42MG
Ciasto posypać Cacao Amaro i udekorować ornamentami z surogatu Centramerica oraz czereśnią Maraschino.
Autor:Autor