Masa cukrowa
Liczba produktów: 0Wywodzący się z krajów anglosaskich tzw. “Cake design” stał się także w Polsce popularnym stylem dekorowania, doskonale wpisującym się w tradycyjne cukiernictwo.
“Cake design” to sztuka cukiernicza polegająca na tworzeniu form i doborze kolorów. Oprócz kreatywności wymaga zdolności manualnych, zmysłu estetycznego oraz odpowiedniej techniki. Idealna do tego masa cukrowa. Zarówno masa cukrowa do tortów. Szukasz przepisu na lukier plastyczny? Mamy dla Ciebie gotowe rozwiązanie jak zrobić masę cukrową.
Torty dekorowane z zastosowaniem mas cukrowych są ściśle związane ze szczególnie ważnymi chwilami w życiu klientów, takimi jak śluby, chrzty, rocznice czy ukończenie studiów. Między innymi dlatego niezbędne jest używanie produktów najwyższej jakości. Master Martini specjalizująca się w skali światowej w produkcji surowców dla cukiernictwa, przedstawia nową linię mas cukrowych “Pasta di zucchero”, dostępną w dwóch wersjach: do obkładania i modelowania.
Obkładanie:
- Jest to wyrafinowana masa o delikatnym smaku, niezbyt słodka, doskonała do podkreślenia smaków tortu bazowego.
- Idealna plastyczność masy pozwala wykonywać wyjątkowo cienkie pokrycia, nawet minimalnej grubości
- Łatwa do nakładania, nie rwie się i nie wilgotnieje.
- Doskonale się kroi, czysto i precyzyjnie.
Modelowanie:
- Doskonała konsystencja i plastyczność gwarantują najlepsze efekty w modelowaniu elementów dekoracyjnych.
- Stabilna i elastyczna, nie wilgotnieje podczas obróbki, szybko wysycha.
- Prosta w zastosowaniu, idealna do każdego rodzaju modelowania.
Wskazówki dotyczące przechowywania:
Po otwarciu masę cukrową najlepiej przechowywać owiniętą w folię spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu, z dala od światła. Aby ułatwić przyleganie masy cukrowej do ciasta biszkoptowego, należy zastosować cienką warstwę kremu na bazie masła lub margaryny.
Zalety:
- Bez glutenu
- Bez składników pochodzenia mlecznego
- Bez tłuszczy uwodornionych