-
Frytura i olej palmowy
Gama tłuszczów i olejów wyspecjalizowanych do różnego rodzaju smażenia, zaspokajająca potrzeby najbardziej wymagającego odbiorcy.
Najwyższej jakości mieszanka oleju palmowego i słonecznikowego wysokooleinowego Master Martini Premium Frit daje gwarancję chrupkości i lekkości smażonego produktu. Z przeprowadzonych badań, wynika, że frytura Premium Frit osiąga jedne z najlepszych parametrów w zakresie czasu pracy, dodatkowym atutem jest wysoki punkt dymienia na poziomie 230°C.
FRYTURA – tłuszcz profesjonalny
Frytura jest specjalistycznym tłuszczem opracowanym dla profesjonalistów. Precyzyjnie dobrana receptura, z uwzględnieniem odpornych na przemiany kwasów tłuszczowych, daje gwarancję najwyższej jakości.
Frytura jest wysokojakościowym tłuszczem przeznaczonym do szerokiego zastosowania, niemniej można dostosować rodzaj frytury do wskazanej grupy produktów, aby osiągnąć jak najlepsze efekty.
Głównym kierunkiem jej zastosowania jest smażenie, w tym głębokie smażenie, różnorodnych produktów takich jak produkty mięsne, ryby, frytki, produkty mrożone, cukiernicze i inne.
Frytura jest stworzona po to aby zagwarantować wysoką odporność na przemiany fizykochemiczne zachodzące podczas procesu smażenia a więc aby zachować jej niezmienność w czasie obróbki termicznej produktów. Frytura odznacza się wysoką stabilnością co oznacza, że może ona być wykorzystywana wielokrotnie bez zmiany jej właściwości użytkowych. Istotną cechą frytury stwarzającą komfort pracy jest to, że nie dymi podczas smażenia, ze względu na charakterystyczny tzw. wysoki punkt dymienia. Na fryturze można smażyć bezpiecznie bez obawy o uciążliwe dymienie i wdychanie niepożądanych substancji wydzielających się podczas smażenia. Bardzo ważną zaletą frytury jest jej wydajność i związana z tym cecha minimalnego wchłaniania tłuszczu przez smażone produkty. Produkt nie nasiąka fryturą tak jak w przypadku stosowania samego oleju, co zdecydowanie poprawia jakość końcową produktu. Wymienione cechy użytkowe stawiają fryturę na najwyższym podium pośród stosowanych tłuszczów do smażenia, a więc bez wątpienia można określić fryturę jako niezastąpiony w kuchni „tłuszcz nr 1”.
FRYTURA BEZ OLEJU PALMOWEGO
Najwyższej jakości wysokooleinowy olej słonecznikowy Alto Oleico Master Express łączy w sobie wysoką wydajność smażenia, odporność na utlenianie i degradację, zachowując jednocześnie najcenniejsze walory odżywcze. Jedynym składnikiem jest olej z nasion słonecznika wysokooleinowego, pozyskiwany z wyselekcjonowanej odmiany tej rośliny, która charakteryzuje się cennym składem kwasów tłuszczowych w porównaniu ze zwykłymi uprawami. Zawiera znacznie wyższy udział kwasu oleinowego o zawartości 85%, bogaty w tłuszcze nienasycone. Zawartość kwasu oleinowego, pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi w codziennej diecie. Wysoka zawartość kwasu oleinowego daje gwarancję trwałości oleju, odporności na wysoką temperaturę (punkt dymienia 230°C), niewielkie straty podczas smażenia oraz chrupkość i niskie wchłanianie w produkt.
Tłuszcze Rafinowane i Frakcjonowane
Fritto, Frit, Master Frit i Friggitutto to wysokiej jakości tłuszcze polecane do profesjonalnego smażenia oraz do zastosowania w produkcji cukierniczo-piekarniczej. Zaawansowane technologie rafinowania i frakcjonowania gwarantują: wyjątkowo długą przydatność do smażenia, wysoki punkt dymienia, minimalne wchłanianie w produkt oraz znikome straty podczas smażenia.
Z racji na charakterystykę produktu, specjalnych warunków transportu, odpowiedniego przechowywania, czy też gabarytu, produkty te są niedostępne w sklepie online. Produkty te możesz jednak od Nas zakupić, bezpośrednio lub poprzez dostępne dystrybucje na obszarze Twojej działalności. W tym celu prosimy o wysłanie danych kontaktowych na
sklep@mastermercato.pl
Niezbędne będą poniższe dane:
- Numer NIP prowadzonej działalności gospodarczej;
- Telefon kontaktowy oraz adres @ e'mail;
- Nazwy produktów, którymi jesteś zainteresowany.
Skontaktujemy się z Tobą niezwłocznie. Przedstawiając dokładnie warunki współpacy oraz dostawy, abyś mógł zbudować swoj sukces z Master Martini Polska.
Tłuszcze Rafinowane i Frakcjonowane
Fritto, Frit, Master Frit i Friggitutto to wysokiej jakości tłuszcze polecane do profesjonalnego smażenia oraz do zastosowania w produkcji cukierniczo-piekarniczej. Zaawansowane technologie rafinowania i frakcjonowania gwarantują: wyjątkowo długą przydatność do smażenia, wysoki punkt dymienia, minimalne wchłanianie w produkt oraz znikome straty podczas smażenia.
AH10DC | AC20NL / AC20NM | AH10DD / AH20FB | AH10EC | |
Mieszanka olejów palmowego i słonecznikowego. |
Frytura z pestek słonecznika Wysokooleinowa. |
Frytura palmowa podwójnie Frakcjonowana. |
Frytura palmowa pojedynczo Frakcjonowana. |
|
Wysokiej jakości płynna mieszanka słonecznikowo- palmowa do smażenia. Punkt dymienia 230°C. Wyjątkowa trwałość. Gwarancja chrupkości i lekkości smażonego produktu. |
Wysokiej jakości płynny olej słonecznikowy z pestek słonecznika, bogaty w tłuszcze nienasycone, bez dodatków chemicznych. Punkt dymienia 230°C. Wysoka stabilność w temperaturach smażenia. Gwarancja chrupkości, niskie wchłanianie w smażony produkt. |
Półpłynny olej palmowy rafinowany o wyjątkowo niskim wchłanianiu w smażony produkt. Punkt dymienia 230°C. |
Półpłynny, bezwonny olej palmowy rafinowany. Doskonały smak smażonych produktów. Punkt dymienia 220°C. |
|
Smażenie wyrobów słodkich i słonych. |
Smażenie wyrobów słodkich i słonych. |
Smażenie wyrobów słodkich i słonych. |
Smażenie wyrobów słodkich i słonych. |
|
Kanister 10 L | Puszka 25 L / Kanister 10 L |
Puszka 25 L / 10 L BIB 20 L / 10 L |
Puszka 25 L |
AC04HP | AC04FO | AC01IT | AC03EB | AC04EB | |
Frytura palmowa Rafinowana. |
Olej palmowy rafinowany w bloku. |
Smalec rafinowany. | Uniwersalny tłuszcz kokosowy Rafinowany. |
Uniwersalny olej palmowy Rafinowany. |
|
Idealny olej dla uzyskania wysokiej jakości smażonych produktów. Punkt dymienia 220 C. |
Stały tłuszcz palmowy w blokach. Doskonały dla zakładów o małej powierzchni magazynowej. Punkt dymienia 200 C. |
Bezwonny. | Bezwonny. | Stały tłuszcz palmowy. Punkt dymienia 215 C. |
|
Idealny olej dla uzyskania wysokiej jakości smażonych Produktów. |
Smażenie wyrobów słodkich i słonych. |
Doskonały do smażenia oraz jako dodatek do Potraw. |
Doskonały do smażenia. Zastosowanie w cukiernictwie i gastronomii. |
Doskonały do smażenia, polecany jako dodatek do ciast i kremów. |
|
Puszka 25 L (22,7 kg) | Karton 20 kg Blok kg 2,5 x 8 |
Karton 25 kg / kubek 0,5 kg |
Blok 25 kg/ kubek 0,5 kg |
Karton 25 kg Blok |
Z racji na charakterystykę produktu, specjalnych warunków transportu, odpowiedniego przechowywania, czy też gabarytu, produkty te są niedostępne w sklepie online. Produkty te możesz jednak od Nas zakupić, bezpośrednio lub poprzez dostępne dystrybucje na obszarze Twojej działalności. W tym celu prosimy o wysłanie danych kontaktowych na
sklep@mastermercato.pl
Niezbędne będą poniższe dane:
- Numer NIP prowadzonej działalności gospodarczej;
- Telefon kontaktowy oraz adres @ e'mail;
- Nazwy produktów, którymi jesteś zainteresowany.
Skontaktujemy się z Tobą niezwłocznie. Przedstawiając dokładnie warunki współpacy oraz dostawy, abyś mógł zbudować swoj sukces z Master Martini Polska.