• Producent - Master Martini Frytura i olej palmowy

Gama tłuszczów i olejów wyspecjalizowanych do różnego rodzaju smażenia, zaspokajająca potrzeby najbardziej wymagającego odbiorcy. 

Najwyższej jakości mieszanka oleju palmowego i słonecznikowego wysokooleinowego Master Martini Premium Frit daje gwarancję chrupkości i lekkości smażonego produktu. Z przeprowadzonych badań, wynika, że frytura Premium Frit osiąga jedne z najlepszych parametrów w zakresie czasu pracy, dodatkowym atutem jest wysoki punkt dymienia na poziomie 230°C.



FRYTURA – tłuszcz profesjonalny

Frytura jest specjalistycznym tłuszczem opracowanym dla profesjonalistów. Precyzyjnie dobrana receptura, z uwzględnieniem odpornych na przemiany kwasów tłuszczowych, daje gwarancję najwyższej jakości.

Frytura jest wysokojakościowym tłuszczem przeznaczonym do szerokiego zastosowania, niemniej można dostosować rodzaj frytury do wskazanej grupy produktów, aby osiągnąć jak najlepsze efekty.

Głównym kierunkiem jej zastosowania jest smażenie, w tym głębokie smażenie,  różnorodnych produktów takich jak produkty mięsne, ryby, frytki, produkty mrożone, cukiernicze  i inne.

Frytura jest stworzona po to aby zagwarantować wysoką odporność na przemiany fizykochemiczne zachodzące podczas procesu smażenia a więc aby zachować jej niezmienność w czasie obróbki termicznej produktów. Frytura odznacza się wysoką stabilnością co oznacza, że może ona być wykorzystywana wielokrotnie bez zmiany jej właściwości użytkowych. Istotną cechą frytury stwarzającą komfort pracy jest to, że nie dymi podczas smażenia, ze względu na charakterystyczny tzw. wysoki punkt dymienia. Na fryturze można smażyć bezpiecznie bez obawy o uciążliwe dymienie i wdychanie niepożądanych substancji wydzielających się podczas smażenia. Bardzo ważną zaletą frytury jest jej wydajność i związana z tym cecha minimalnego wchłaniania tłuszczu przez smażone produkty. Produkt nie nasiąka fryturą tak jak w przypadku stosowania samego oleju, co zdecydowanie poprawia jakość końcową produktu. Wymienione cechy użytkowe stawiają fryturę na najwyższym podium pośród stosowanych tłuszczów do smażenia, a więc bez wątpienia można określić fryturę jako niezastąpiony w kuchni „tłuszcz nr 1”.


FRYTURA BEZ OLEJU PALMOWEGO
Najwyższej jakości wysokooleinowy olej słonecznikowy Alto Oleico Master Express łączy w sobie wysoką wydajność smażenia, odporność na utlenianie i degradację, zachowując jednocześnie najcenniejsze walory odżywcze. Jedynym składnikiem jest olej z nasion słonecznika wysokooleinowego, pozyskiwany z wyselekcjonowanej odmiany tej rośliny, która charakteryzuje się cennym składem kwasów tłuszczowych w porównaniu ze zwykłymi uprawami. Zawiera znacznie wyższy udział kwasu oleinowego o zawartości 85%, bogaty w tłuszcze nienasycone. Zawartość kwasu oleinowego, pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi w codziennej diecie. Wysoka zawartość kwasu oleinowego daje gwarancję trwałości oleju, odporności na wysoką temperaturę (punkt dymienia 230°C), niewielkie straty podczas smażenia oraz chrupkość i niskie wchłanianie w produkt.

Brak produktów do wyświetlenia